Thursday 14 November 2013

Coconut/blueberry porridge

I love eating this porridge for breakfast. It's so creamy and tasty, mmm. I always make my porridge in a small saucepan without it boiling, takes a bit longer but so it's worth it.

To make my creamy protein porridge you need -
1 dl of porridge oats
2 dl of coconut milk (not the one from cans)
1 large egg
1 dl of blueberries
1 tbs desiccated coconut
A pinch of cinnamon and cardamom
1 tsb of chia seeds and some chopped up nuts/almonds

Pour the milk in a small saucepan, add the oats and the egg, mix it all together. Warm up and stir around slowly. Once it's a bit warm add your cinnamon, cardamom, coconut and blueberries, when the blueberries gotten a bit warm mush them a little bit to bring out the lovely color. Once it become really creamy pour it in to your favorite bowl, add the chia seeds and nuts/almonds on top. 
Enjoy!


Jag älskar att äta den här gröten till frukost! Den är så krämig och god, mmm. Jag tillagar alltid denna gröten i en liten kastrull på spisen och låter den aldrig bli så varm att den kokar. Det tar lite längre tid men är helt klart värt det!

För att tillaga min krämiga protein havregrynsgröt behöver du följande -
1 dl havregryn
2 dl kokosnötmjölk 
1 ägg
1 dl blåbär
1 msk kokosflingor
Lite kanel och kardemumma
1 msk chiafrön och valfria hackade nötter/mandlar

Häll mjölken i en liten kastrull, tillsätt havregryn och ägg. Rör ihop. Värm upp utan att koka och rör runt långsamt i gröten. När gröten blivit varm tillsätter du kanel, kardemumma, kokosnöt och blåbär. När blåbären blivit varma kan du mosa dom lite så gröten får fin färg. När din gröt har blivit riktigt krämig häll upp den i din favoritskål och toppa med chiafrön och hackade nötter/mandlar. 
Njut! 


 This is the coconut milk I usually use which they sell in Morrisons and Holland & Barrett here in Gibraltar

No comments:

Post a Comment