Thursday 21 November 2013

Sugar free applesauce

I'm a big fan of applesauce but the shop bought ones are filled with sugars.I decided to make my own. You only need 3 ingredients and a saucepan and about 20 minutes to spare. 
I used 5 apples but you can use as many as you like. Try to go for quite "mush friendly" apples or even better if you have some old ones at home just use them.

 So here's what you need to do - 
Peel, remove core and cut in to pieces
Put in a saucepan with about 2 dl of water and put on the lid, boil on medium heat until soft. I stirred around a little bit throughout but not much work is required. 
When your apples have gone all soft, add cinnamon and mix together with your hand blender or mixer. If it's not sweet enough for you add some honey or agave syrup or whatever sweetener you prefer.

Let it cool and pop it in to a cute jar. Will last for at least 10 days in the fridge.
 I told you it was simple ;)


Jag älskar äppelmos men dom man kan köpa i affären innehåller alldeles för mycket socker.Därför bestämde jag mig för att göra min egna. Du behöver bara 3 ingredientser,en kastrull och 20 minuter till övers. Lätt som en plätt!
Jag använde fem äpplen men du kan givetvis använda så många du vill. Försök använda en äppelsort som är mjuk och mosig eller om du skulle råka ha lite gamla äpplen hemma använd dom.

Så detta är vad du behöver göra- 
Skala, rensa bort kärnhus och skiva dina äpplen i bitar
Lägg i en kastrull med cirka 2 dl vatten, sätt på locket och låt det puttra på medelvärme tills äpplena är mjuka. Jag rörde runt lite emellanåt men inte alltför mycket jobb behövs.
När dina äpplen har blivit riktigt mjuka tillsätt kanel och mixa ihop med din stavmixer.
 Tycker du inte det är sött nog tillsätt lite sötning såsom honung eller agavenektar eller vilken slags sötning du föredrar. 

När moset har blivit kallt häll det i en söt glasburk och ställ i kylen. Håller minst 10 dagar i kylen. Så enkelt var det ;)

It's unfortunately not a very photogenic dish but it does taste heavenly 
 

No comments:

Post a Comment