Tuesday 1 April 2014

Banus to Marbella - Beach Fit

There's a lovely 7 km long paseo that goes from Puerto Banus to Marbella.
Instead of just walking the 14 km why not have include some push up's, monkey swinging and dips?! That's what I'm doing anyway. Another good thing is to do sprints in the sand, trust me you will feel that bum burning afterwards!

Det är underbar 7 km lång strandpromenad som sträcker sig från Puerto Banus till Marbella.
Istället för att bara gå dom där 14 km varför inte inkludera lite push up's, monkey swings, och dips. Det gör jag iaf. En anna bra sak är att göra sprints i sanden, lita på mig det kommer bränna i din rumpa efteråt! 









 

All good things come in 3

Eggs, avocado and greens. Study material, balcony and sunshine.
All good things come in three!

Ägg, avokado och grönt. Studiematerial, balkong och solsken.
Alla goda ting kommer i tre!




Monday 31 March 2014

Betty's Marbella day 1 - vegetarian curry

First meal far exceeded my expectations, so flavorsome and delicious. 
On the weekly menu today's lunch was a peanut curry but since I'm allergic to peanuts I got a special peanut free curry. To be honest I'm not 100% sure what was in there but there was pumpkin, wild rice, kale, mustard seeds and some kind of beans at least (all organic). It came in a big 24 oz (recyclable) container and I thought I wasn't gonna be able to eat it all but it was so tasty I just couldn't resist to be honest ;)

Första lunchen var lång över min förväntan, så smakrik och god.
På veckans meny var det en jordnötscurry men eftersom jag är allergisk mot jordnötter fick jag en jordnötsfri special curry. Ska jag vara helt ärlig vet jag inte exakt vad som var i den men det var iaf pumpa, vild ris, grönkål, senapsfrön och några slags bönor (allt ekologiskt). Maten fick jag i en stor 24 oz (återvinningsbar) förpackning och jag trodde inte alls jag skulle orka hela portionen men det var så himla gott så jag kunde inte motstå ;)

 What did you have for lunch today? Vad åt du till lunch idag?



 

Halloumi, aubergine & pumpkin tower with spinach, tomato & parsley filling

Wow! The worlds longest head line ever, ha ha. 
So I made this magical little creation on Saturday night. I tend to eat a bit more vegetarian and a bit more cheesy dishes when Rob's not at home ;) 
This dish isn't just good looking it's very tasty as well. I love the saltiness of the halloumi combined with the sweetness of the pumpkin. Yum!

To make enough for 2 people you need -

 200 g of pumpkin
1 small aubergine
225 g of halloumi cheese (I used light)
Baby Spinach
1/2 can of chopped tomatoes 
1 garlic
Fresh parsley 
Salt, pepper, paprika, chili 

Pre-heat your oven to 200 degrees, slice your pumpkin in to quite thin slices sprinkle with salt, pepper and paprika and cook in oven until soft. Whilst your pumpkin is cooking slice your aubergine in to slices about 1 cm thick. Chop up your garlic and pan fry in olive oil, add your spinach, chopped tomatoes, parsley and chili flakes and cook on low heat until soft. 

Once your pumpkin is soft fry your aubergine in a griddle pan, once soft put to the side and use the same pan to fry your thinly sliced halloumi. 
Now start building your tower - 1. pumpkin 2. spinach 3. aubergine 4. halloumi and continue for as high as you like! 
EAT! 

Världens längsta överskrift idag, haha.Så jag lagade den magiska lilla kreationen i lördags. Det blir ofta lite mer vegetarianskt och ostigt när Rob inte är hemma ;)
Denna rätten är inte bara fin för ögat utan den smakar superb också! Älskar hur sältan utav halloumin liksom kommer ihop sig med sötman utan pumpan. Yum!
Jag ger er gärna recpetet på svenska såklart, bara hojta till med e-post som jag kan skicka det till! 








Sunday 30 March 2014

Sunday Session

and not the kind that involves champagne! ;) I'm talking about the up coming Sunday session in the gym. I had a rest day yesterday and after a good nights sleep I'm bursting with energy. I just have to wait until 5 pm when I finish work before I can do something about it. Will do the tabata that I did on Thursday and I'm also planning on practicing my chin up's if it's not to busy (they only have one small cable cross to use for it). Fingers crossed!  

och inte den sorten som innehåller champagne! ;) Jag pratar om min kommande söndagssession i gymmet. Igår hade jag en vilodag så efter en god natts sömn är jag sprängfylld med energi och så redo för gymmet. Måste dock vänta tills kl 17.00 när jag slutar jobbet innan jag kan bege mig dit. Ska köra tabatapasset jag körde i torsdags och om det inte är för mycket folk ska jag även öva på mina chin up's (finns bara en liten cable cross att använda för det nämligen). Håll tummarna!

What are you guys doing today? Vad gör ni idag? 

Btw I cooked such a lovely dinner last night. Halloumi, pumpkin and aubergine tower. Recipe post will be up tomorrow!